Carpaccio van rode biet

4 personen - voorgerecht

Nodig

2 rode bieten
4 handjes rucola
30 gram pistachenoten
40 gram feta 
2 eetlepels witte wijn azijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing 
Snufje peper 
 

Bereiding

Was de bieten goed en kook ze in water. De bieten moeten tijdens het koken onder water staan en kook ze voor ongeveer een uur (sla deze stap over als je voorgekookte bieten gekocht hebt). 
Maak een dressing van de witte wijn azijn, mosterd en honing. 
Verwijder de schil van de bieten als deze gaar zijn en snijd ze vervolgens in dunne plakjes. 
Leg de bietenplakjes op het bord en doe hier een snufje peper op.
Kruimel de feta over de bietjes heen, verdeelde pistachenoten over de borden en maak een bolletje van de rucola en leg dit in het midden van het bord.
Sprenkel de dressing over de bietencarpaccio heen. 
Cookies Contact en afspraak