Burgers van kikkererwten en mais

(voor 2 burgers)

Door: Noor Struik

De VeganChallenge is weer begonnen; een maand lang 100% plantaardig eten. Zou jij het kunnen/ willen?

Met Noor's heerlijke burger (als lunch op een broodje of als diner met groente en een rijst of aardappeltje) wordt het in elk geval een prettig stukje makkelijker. smiley

Nodig

150 g kikkererwten uit blik
140 g maïs uit blik
1 sjalotje
2 zongedroogde tomaatjes
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel zout
2 eetlepels bloem + extra om te bestuiven
1 eetlepel olijfolie
2 volkorenbollen
tomatenketchup
1 tomaat
een handje sla naar keuze
 

Bereiding

Laat de kikkererwten en maïs uitlekken in een vergiet. Snijd het sjalotje en de zongedroogde tomaatjes fijn. Doe dat in een mengkom met de kikkererwten, maïs, chilipoeder, oregano, zout en bloem. Mix het tot een fijn mengsel met de staafmixer. Bestuif een bord met wat bloem. Maak van het kikkererwtenmengsel 2 burgers en leg die op het bord. Zet het bord 30 minuten in de koelkast zodat de burgers stevig worden. Verhit de olie in een pan en bak daarin de burgers in 10-50 minuten gaar en goudbruin aan beide kanten. Snijd de bollen doormidden en verdeel over de onderste helft een handje sla. Snijd de tomaat in plakjes en leg dit op de sla. Besmeer de bovenste helft met ketchup. Leg op de sla de burger. Et voilà, geniet van je vegan burger!

 
 

Cookies Contact en afspraak