Bulgurbootjes

(ongeveer 20 stuks)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Partysnack, ook lekker bij de BBQ smiley

Nodig

150 gram fijne bulgur
230 ml heet water
2 eetlepels olie
1 ui
2 eetlepels tomatenpuree of paprikapuree (mag ook half om half)
8 stuks snoeptomaten
Een kwart komkommer
Een halve kleine puntpaprika
3 takjes peterselie
1 theelepel paprikapoeder
Een halve theelepel chilivlokken
Zout en peper
Een halve citroen
IJsbergsla

Bereiding

Doe de fijne bulgur in een kom en voeg er heet water aan toe. Dek de kom af met folie en laat het 15 minuten staan tot het gaar is. Snij ondertussen de ui in kleine blokjes en doe een steelpan op het vuur. Wanneer de pan warm is doe je er een beetje olie in en bak je de uien ongeveer 2 minuten op een middelhoog vuurtje. Voeg de puree toe en bak deze 3 minuten samen met de uien op een laag vuur.
Was de groenten en snij ze allemaal in kleine blokjes. Snij ook een paar takjes peterselie fijn. Meng de saus goed door de bulgur. Voeg daarna de gesneden groenten en peterselie erbij, doe er paprikapoeder en chilivlokken bij en meng alles goed samen.
Op het eind voeg je het citroensap, zout en peper toe naar eigen smaak. Was de ijsbergsla en knip of snij de sla in ovalen figuren (bootje). Op een groot bord passen er ongeveer 5 bootjes. Doe 1,5 eetlepel bulgursalade per bootje.


Voedingswaarde

Een bootje bevat 50 calorieen en 1,5 gram eiwit. Vijf stuks vormen een portie om te combineren met bijvoorbeeld een stukje vis.

Cookies Contact en afspraak