Buddha Bowl

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij

Vegan en eiwitrijk

Nodig

bowl
200 gram tofu
250 gram quinoa
1 zoete aardappel
1 ui
2 teentjes knoflook
150 gram kikkererwten
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel knoflookpoeder
50 gram geraspte wortel
1 avocado in plakjes
een handje groene sla
1 citroen
peper en zout
marinade
2 eetlepels zonnebloemolie
1/2 theelepel sesamolie
1 theelepel tabasco
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel zout
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix alle ingrediënten voor de marinade in een apart kommetje en voeg toe aan de tofu. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal een half uurtje marineren. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en leg deze samen met de blokjes zoete aardappel en twee fijngehakte teentjes knoflook op een bakplaat. Besprenkel met een eetlepel olie en peper en zout naar smaak, daarna 20 minuten bakken. Terwijl dit in de oven staat kun je de quinoa koken volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng in een kommetje de kikkererwten op smaak met de chili- en knoflookpoeder en peper en zout naar smaak. Bak ze in een pan ongeveer 10 minuutjes tot ze gaar zijn. Als de kikkererwten gebakken zijn, zet je deze vast aan de kant. Bak dan de tofu ongeveer 10 minuten. Voor het opmaken van de bowls leg je eerst onderop de sla. Snijd de gebakken tofu in blokjes en verdeel deze samen met de overige groenten, avocado, kikkererwten en quinoa over de sla heen. Als frisse dressing besprenkel je de bowls met citroensap. Eet smakelijk!
 

Cookies Contact en afspraak