Broodschotel met appel en rozijnen

Ontbijtrecepten

Broodschotel met appel en rozijnen

Voor 4 personen

Door: Tesse Leermakers, diëtist Den Haag

Een restje oud brood over? Probeer deze heerlijke broodschotel eens als ontbijtvariatie of lunch!

Nodig

1 handje rozijnen
250 ml halfvolle melk
1 ei
1 theelepel kaneel
4-5 sneetjes oud (volkoren)brood
1 appel  (of 3 eetlepels appelmoes)
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen 5 minuten in warm water. Vet een ovenschaal in met boter en snijd daarna de appel in kleine stukjes. Doe de melk in een kom samen met het ei en de kaneel. Meng dit met een vork tot het een geheel is. Scheur de boterhammen in grote stukken en doop ze in het melk mengsel, tot ze goed doordrenkt zijn.

Giet de gewelde rozijnen af. Doe het brood samen met de appel en rozijnen in de ingevette ovenschaal. Bak in de oven zo’n 15-20 minuten tot het geheel goudbruin is. Strooi er tenslotte nog een beetje kaneel overheen en smullen maar!

Tip

Lekker om warm te serveren!
 

Cookies Contact en afspraak