Broodpudding

Toetjes

Broodpudding

(voor 6 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Heerlijk toetje van oud brood. Zonder toegevoegd suiker.

Nodig

230 gram oud (volkoren)brood
200 ml (kokos)melk
2 (biologische) (scharrel) eieren
150 gram appelmoes zonder toegevoegd suiker
1 appel
50 gram rozijnen gram
1 eetlepel kaneel

Bereiding

Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Pluk het brood in kleine stukjes en doe het daarna in een schaal met de (kokos)melk, appelmoes, eieren. Roer alles heel goed door elkaar waardoor er een geheel ontstaat en het vocht wordt opgenomen. Roer nu de kaneel, appel en rozijnen erdoor. Dek de schaal af en zet deze minimaal een uur in de koelkast om het vocht verder in het brood te laten 'intrekken'. Verwarm daarna de oven voor op 175 graden. Zet het deeg over in een ingevette ovenschaal en bak 45 a 50 minuten.

Contact en afspraak