Broodje shoarma (plantaardig)

(voor 4 personen)

Door: Quinty van den Boogaard

Met homemade knoflooksaus en zoete aardappel uit de oven

Nodig

4 zoete aardappels (800 gram)
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden
8 volkoren pitabroodjes
300 gram oesterzwammen
4 tomaten
1 rode paprika
½ krop sla
7 verse blaadjes basilicum
130 gram sojayoghurt (ongezoet)
140 gram ei-vrije mayonaise
2 teentjes knoflook
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 theelepels cayennepeper
1 theelepel kurkuma
2 theelepels komijn
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel zout
1 tl uienpoeder
 
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Snijd de aardappels in blokjes, doe ze in een ovenschaal en voeg 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel Italiaanse kruiden toe. Doe ze 25 minuten in de oven (totdat ze zacht zijn). Snijd of scheur intussen de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een schaal. Voeg daaraan 2 eetlepels olijfolie, de paprikapoeder, cayennepeper, kurkuma, komijn, knoflookpoeder, zout en uienpoeder toe en alles goed door de oesterzwammen. Snijd de paprika tomaat in dunne reepjes/ plakjes. Spoel de sla af en snijd repen. Verhit een koekenpan, doe hierin de overgebleven olijfolie.  Bak ze ca. 6 minuten  op middelhoog vuur. Bereid ondertussen de pitabroodjes zoals op de verpakking staat. Maak de knoflooksaus door de knoflook en basilicum ragrijn te snijden en te mengen met de mayo en sojayoghurt. Vul de pita's met sla, shoarma, paprika, tomaat en knoflooksaus. Serveer met de geroosterde zoete aardappels.


Tips

  • Dep de sla droog met keukenpapier na het afspoelen om ervoor te zorgen dat de sla knapperig blijft
  • In de broodrooster zijn de pitabroodjes extra snel klaar.
  • Basilicum over? Maak je eigen pesto.

Cookies Contact en afspraak