Bonen brownies met amandelen

Bakken

Bonen brownies met amandelen

Door: Noor Struik, diëtist Amsterdam

Brownies gemaakt van bonen? Ja je leest het goed! 
Zwarte bonen vallen onder de categorie peulvruchten en zijn hartstikke gezond. Zwarte bonen zit voor antioxidanten en magnesium, wat je hart en botten gezond houdt. Verder zijn zwarte bonen een bron van eiwitten en vezels, wat zorgt voor een verzadigd gevoel. Super boontje dus. En geloof mij, je proeft er niks van in deze brownies!

Groetjes, Noor

 

Nodig

100 gram dadels, ontpit
250 gram zwarte bonen uit blik, uitgelekt
2 eieren
3 eetlepels honing
50 gram cacaopoeder
2 eetlepels bakpoeder
100 g ongezouten amandelen 
 

Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden. Week de dadels een kwartiertje in kokend water, zodat ze zacht worden. Blend de dadels, bonen, eieren, honing, cacaopoeder en bakpoeder in de blender of met een staafmixer totdat het een egaal mengsel is. Hak de amandelen doormidden en voeg ze bij het bonen chocolade mengsel. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet het mengsel in de bakpapier en plaats de bakvorm in de oven voor ongeveer 30 min. Kijk of de brownie gaar is door er met een satéstokje of vork in te prikken. Is deze nog nat? Dan nog even terug in de oven!
 
 

Cookies Contact en afspraak