Bojo van zoete aardappel

Bakken

Bojo van zoete aardappel

Door: Ismene Montnor, diëtist Amsterdam Zuidoost Bijlmer

Gezondere variant van Surinaamse lekkernij

Nodig

400 gram zoete aardappel (paarse variant)
150 ml kokosmelk
75 gram rozijnen
2 eieren
1 eetlepel kaneel
3 zakje vanillesuiker
Keukengerei
1 vel bakpapier
1 bakblik
1 keukenmachine of rasp
Bigarreaux of suikermuisjes om mee te garneren

Bereiding

Rasp de zoete aardappel in de keukenmachine of met een rasp. Verwarm de oven op 180 graden. Meng de zoete aardappel de eieren, vanillesuiker, kaneel, kokosmelk en rozijnen. Bekleed een bakblik met het bakpapier. Verdeel het mengel gelijkmatig over het bakblik. Bak gedurende 30-40 minuten. Laat rustig afkoelen, na afkoelen wordt de taart wat steviger. 

Cookies Contact en afspraak