Boerenkoolsalade met geroosterde kikkererwten, pompoen en tsatsiki

Veganistisch

Boerenkoolsalade met geroosterde kikkererwten, pompoen en tsatsiki

(voor 3 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Helemaal vegan

Nodig

225 gram kikkererwten (zak, blik, pot)
½ flespompoen 
1,5 theelepel Garam Masala 
200 gram quinoa 
½ tablet groentebouillon 
1 prei 
150 gram boerenkool
olijfolie  
200 ml sojayoghurt 
2-3 takjes munt 
½ citroen 
Zwarte peper naar smaak 
1 avocado 

Bereiding

Voorbereiding: Haal een bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 200 graden. 

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Schil de pompoen en snijd in blokjes ter grootte van dobbelstenen. Doe de pompoen en de kikkererwten in een grote kom en hussel met 2 eetlepels olijfolie en Garam Masala goed door elkaar. Spreid eerst een vel aluminiumfolie uit over de bakplaat.  Verfrommel vervolgens een vel bakpapier en spreid hier bovenop uit. Giet het pompoen mengsel op het bakpapier en maak er een pakketje van door het in te pakken met het bakpapier en daaromheen de aluminiumfolie. Zet 30 minuten in de oven. Kook intussen de quinoa ca. 10 minuten in een pan met 600 ml water en een half tablet groentebouillon. Giet af en houd warm met de deksel op de pan. Snijd de prei in ringen en spoel goed schoon in een vergiet. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote wokpan en wok de prei samen met de boerenkool in 5-10 minuten gaar. Roer de quinoa erdoorheen en houd warm op laag vuur. Pak een schaaltje en doe hier de soja yoghurt, citroensap, peper en gehakte muntblaadjes in. Ondertussen zal je ovenpakketje ook klaar zijn. Let op: brand je vingers niet wanneer je het pakketje openmaakt, want: heet! Dien op in 2 lagen: het quinoa mengsel onderop en het oven mengsel daarbovenop. Top af met 1/3 avocado en 2-3 eetlepels saus per persoon. Eet smakelijk!  

Cookies Contact en afspraak