Boekweitpannenkoeken met appel en kaneel

Bakken

Boekweitpannenkoeken met appel en kaneel

Voor 4 pannenkoeken

Door: Noor Struik, diëtist Amsterdam

Nodig

2 appels
125 gram boekweitmeel (natuurwinkel)
1 theelepel bakpoeder
1 ei
300 ml melk
2 theelepels kaneel
1 eetlepel honing
1 snufje zout
2 eetlepels olie om in te bakken
Poedersuiker 
 
 

Bereiding

Schil de appels en snijd in vieren. Verwijder de klokhuizen. Snijd de appel in dunne partjes. Mix het meel, bakpoeder, ei, melk, kaneel, honing en zout tot een glad, klontvrij mengsel. Verwarm ½ eetlepel olie in een koekenpan. Leg hierin ¼ van de appelpartjes. Voeg met een grote lepel het beslag toe aan de pan en beweeg deze een beetje, zodat de hele bodem en appelpartjes bedekt zijn met een laagje beslag. Wacht totdat de bovenkant van de pannenkoek droog is en keer hem om. Bak de andere kant in 2 minuten goudbruin. Herhaal bovenstaande stappen tot het beslag op is. Serveer de pannenkoeken met een klein beetje poedersuiker. Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak