Bananenbrood

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Laag in FODMaP's

Nodig

2 (over)rijpe bananen
3 eieren
100 ml lactosevrije-, of plantaardige melk
100 gram gesmolten kokosolie of roomboter
50 gram suiker of rijststroop
225 glutenvrij zelfrijzend bakmeel
½ vanillestokje
½ tl zout
½ tl kaneel

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm in met een beetje van de gesmolten kokosolie of roomboter. Prak 2 rijpe bananen in een keukenmachine of in een kom. Voeg 3 eieren toe en mix dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de lactosevrije melk en de suiker toe en mix dit tot een glad geheel. Voeg vervolgens de kokosolie of roomboter toe en mix dit goed. Doe in een andere kom de bakmeel, zout, kaneel en vanille. Roer dit door elkaar en voeg het beetje bij beetje bij de kom met de natte ingrediënten. Mix alles door elkaar tot een glad beslag. Doe het beslag in de ingevette cakevorm en zet het voor 35 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in het midden van het brood om te kijken of het klaar is. Als de satéprikker droog uit het brood komt is het brood klaar. Zit er nog beslag aan de satéprikker? Laat het brood dan nog wat langer in de oven. 

Cookies Contact en afspraak