Bananen-frambozen-notenbrood

Bakken

Bananen-frambozen-notenbrood

Voor 1 brood

Door: Robin van Rhenen

FODMaP beperkt, glutenvrij, lactose en melk vrij

Nodig

75 gram havermout (vermalen tot meel in blender)
3 rijpe bananen
een flinke hand frambozen
3 eieren
75 gram amandelmeel  
e
en snufje zout    
1,5 tl bakpoeder
eetlepel cacaopoeder
2 theelepels kaneel
2 handjes walnoten
1 eetlepel kokosolie

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vermaal de havermout in een blender tot meel. Mix dan de bananen met een keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa. Voeg de frambozen toe. Klop in een andere schaal de eieren luchtig met een snufje zout. Meng het bananenmengsel met de opgeklopte eieren, het havermeel en amandelmeel, de bakpoeder, de cacao en de kaneel. Hak de walnoten fijn en roer ook deze door het beslag. Vet een bakvorm in met de kokosolie. Doe het beslag in de ingevette bakvorm. Bak het gedurende 45 minuten af op 175 graden. Leg na 15 minuten wat aluminiumfolie over de vorm zodat de bovenkant niet verbrandt. Haal de laatste 5 minuten de aluminiumfolie van het brood af. Haal de bakvorm uit de oven, laat het brood even afkoelen en dan.... Smullen maar!  

Tip
Versier het brood met verse frambozen of walnoten.

Cookies Contact en afspraak