Balance bowl

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer

Vegan en vullend!

Nodig

120 gram boekweitkorrels
150 gram witte kool gesneden
½ broccoli
1 wortel (zelf raspen) / 1 zak (150 gram) geraspte wortel
1 avocado
2 eetlepels hummus
50 gram rode druiven
6 falafel balletjes  
extra vierge olijfolie
Marokkaanse kruiden naar smaak: zout, uipoeder, knoflookpoeder, peterselie, korianderpoeder/ketoembar, komijn, gemberpoeder, zwarte peper/cayenne peper, kaneel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de falafel in 10-15 minuten knapperig worden.
  2. Kook de boekweitkorrels in 8 minuten gaar in een steelpan en giet af. Voeg de kruiden en specerijen naar smaak toe om de boekweitkorrels op te ‘spicen’ en doe de deksel nog even op de pan.   
  3. Kook/stoom de broccoli in 5 minuten in een klein laagje water en giet af.
  4. Het versieren kan beginnen! Pak er 2 grote kommen bij en begin met een laagje gesneden witte kool. Maak dan een unit voor de wortel, de broccoli en de boekweit korrels. Halveer de druiven en verdeel over de kommen. Deze smaken heerlijk bij de spicy boekweitkorrels.
  5. Deel de avocado doormidden en vul deze met een eetlepel hummus. Giet er nog een halve eetlepel extra vierge olijfolie over en bestrooi met paprikapoeder.  
  6. Leg als laatste de falafelballetjes als kersen op de taart!

Cookies Contact en afspraak