Badam Burfi

Toetjes

Badam Burfi

Door: Warda Mohammad, diëtist Zaandam, diëtist Almere

Voor het suikerfeest; traditionele Indiase zoete lekkernij, maar dan verantwoorder!

Nodig

375 gram amandelen
300 gram kokosbloesemsuiker  
1/2 theelepel kardemom poeder
90 ml of 6 eetlepels water
Eventueel wat gehakte noten voor de garnering      
Olie of boter om de bakvorm in te vetten

Bereiding

Vet een bakvormvan circa 23 cm in. Een brownievorm werkt prima. Er kan eventueel bakpapier worden gebruikt. Mix de amandelen op de hoogste snelheid voor ongeveer een minuut in de blender of met een staafmixer. Voeg daarna de kardemom toe en maal dit kort voor 30 seconde mee. Neem een steelpan en doe hier de suiker en het water in. Verhit dit mengsel terwijl je roert. Op het moment dat het mengsel begint te koken voeg je de gemalen amandelen toe. Blijf goed roeren op laag vuur totdat je een dikkere substantie krijgt. Haal de pan van het vuur, laat het afkoelen en stort het mengsel in de bakvorm. Zet het in de koelkast om te laten opstijven voor circa 5 uur. Snijd er vervolgens vierkante stukken uit. Garneer de burfi met wat gehakte noten. Normaliter wordt tijdens de bereiding van de burfi gebruik gemaakt van melkpoeder, suiker, volle melk en ghee (geklaarde boter). Dit recept is een stuk minder calorierijk. Eet Smakelijk! स्वादिष्ट भोजन

Cookies Contact en afspraak