Baba ganoush (aubergine spread)

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Maak je eigen broodbeleg #eatclean

Nodig

3 aubergines 
½ citroen 
1 eetlepel tahin 
1 scheutje olijfolie 
peterselie 
2 teentjes knoflook
Gemalen komijnpoeder naar smaak
paprikapoeder 
Zout en peper 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C. Leg de aubergines 1 uur in de oven in een aluminiumfolie. Neem de aubergine uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Pers ondertussen de citroen uit. Schep het vruchtenvlees uit de aubergine. Doe het vruchtenvlees, de knoflook, peterselie, paprika en komijnpoeder, zout, peper, citroensap, tahin en olijfolie en pureer met een blender of keukenmachine. Bewaar afgedekt in de koelkast. 

Cookies Contact en afspraak