Baba ganoush (aubergine spread)
Veganistisch
Baba ganoush (aubergine spread)
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
Maak je eigen broodbeleg #eatclean
Nodig
3 aubergines½ citroen
1 eetlepel tahin
1 scheutje olijfolie
peterselie
2 teentjes knoflook
Gemalen komijnpoeder naar smaak
paprikapoeder
Zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C. Leg de aubergines 1 uur in de oven in een aluminiumfolie. Neem de aubergine uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Pers ondertussen de citroen uit. Schep het vruchtenvlees uit de aubergine. Doe het vruchtenvlees, de knoflook, peterselie, paprika en komijnpoeder, zout, peper, citroensap, tahin en olijfolie en pureer met een blender of keukenmachine. Bewaar afgedekt in de koelkast.