​Zoete stoofschotel met dadels

(voor 4 personen)

Door: Vivian Meijer

Dit belooft een heerlijke herfst te worden!

Nodig

een scheutje olie
2 uien
2 teentjes knoflook
1 cm verse gember
1 el komijnpoeder
0,5 el paprikapoeder
1 el kaneel
1 el korianderpoeder (=ketoembar)
een snufje chilipoeder/ cayennepeper
1 pot (500 gram) tomata passata
2 winterpenen
1 aubergine
300 gram zilvervlies rijst
600 ml water 
600 gram kikkererwten
6 medjoul dadels
4 eetlepels verse koriander
6 gedroogde abrikozen
75 gram walnoten

Bereiding

Snijd de ui, knoflook en gember in kleine stukjes, verhit een hapjespan of wok en voeg de olie toe. Fruit de knoflook, ui en gember een paar minuten in een soeppan/ wok. Meng alle kruiden in een schaaltje, voeg deze toe aan het ui mengsel en bak 1 minuut mee. Doe de tomata passata erbij. Vul de pot met een klein laagje water, schud even en voeg het tomatenwater toe om de saus iets dunner te maken. Snijd de wortel en aubergine in dobbelsteentjes. Voeg de  groenten toe en laat het geheel voor ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Doe vervolgens de rijst in een pan met water en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Spoel intussen de kikkererwten af. Snijd de dadels en abrikozen in kleine stukjes en voeg deze, samen met de kikkererwten toe aan de soeppan/ wok. Voeg eventueel nog wat extra water toe om de saus iets dunner te maken. Roer goed door en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Hak de walnoten grof. Serveer de stoofschotel samen met de rijst, walnoten en verse koriander. Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak