​Volkorenpasta met wokgroenten en cashewnoten

Veganistisch

​Volkorenpasta met wokgroenten en cashewnoten

(voor 2 personen)

Door: Ismene Montnor, diëtist Amsterdam Zuidoost Bijlmer

EatGreen FeelGreat

Nodig

150 gram volkoren pasta
300 gram Japanse wokgroenten (witte kool, prei, rode ui, Spaanse peper)
300 gram broccoli
2,5 eetlepels sojasaus
90 gram ongezouten ongebrande cashewnoten
2 teentjes knoflook
Stukje gember (ongeveer 4 plakjes)
1,5 eetlepel sesamolie
Zout of vegan bouillonpoeder
Zwarte peper
Als je van pittig houdt kan je nog wat sambal oelek toevoegen (maximaal een halve theelepel)
 

Bereiding

Kook de pasta al dente. Snijdt in tussen de knoflook en gember in stukjes. Snijdt de broccoli in kleine roosjes. Verwarm in een wok 1,5 eetlepel sesamolie. Voeg als de olie heet is de gember en de knoflook toe voeg daarna meteen de groenten. Doe al roerend de sojasaus erbij. Voeg de daarna de volkoren pasta toe. Het wokken van al de ingrediënten duurt ongeveer 5 minuten, niet te lang wokken dus. Voeg als laatste de groenten toe. Lekker met water met limoen en munt. 

Cookies Contact en afspraak