​Veggiecurry met gemengde noten

(voor 2 personen)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

EatGreen FeelGreat

Nodig

150 gram zilvervliesrijst
200 gram bloemkool
200  gram brocolli
100 gram spitskool
1 eetlepel olie
1 gesneden ui
1 fijngesneden knoflookteen
2 theelepels kerriepoeder
3 eetlepels kokosroom
50 ml water
Een halve theelepel chilipoeder
Twee snufjes zout
80 gram gemengde noten
2 takjes fijn gesneden koriander
 

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking gaar. Snijdt de bloemkool en brocolli in stukken en de spitskool in reepjes en kook de groenten ongeveer 3 minuten op een hoog vuurtje in een pan. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de olie. Bak de ui en knoflook in deze koekenpan lichtbruin. Voeg de kerriepoeder toe en meng deze goed samen met de olie, ui en knoflook. Doe daarna de kokosroom en water erbij, vergeet niet goed te roeren. Doe de gekookte groenten in de currymix en meng alles goed door elkaar. Voeg chilipoeder, een paar snufjes zout voor de smaak en de gemengde noten toe. Serveer het gerecht met zilvervliesrijst en garneer met een beetje koriander.


Tip

  • Kokosroom kan je ook (makkelijk) zelf maken door een blik kokosmelk een nachtje in de koelkast te laten staan. Hierdoor scheidt de melk zich van het water. Bovenop ontstaat de kokosroom en onderin blijft het water. Open vervolgens het blik en schraap voorzichtig de kokosroom eruit.

Cookies Contact en afspraak