​Vegan pasta carbonara met spinazie

(voor 2 personen)

Door: Hoi Sun Snoek (in Zuid West), diëtist Utrecht

Vegan, low-FODMaP en lactosevrij

Nodig

200 gram tempeh
2 theelepels gerookte paprikapoeder
½ theelepel zout
2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
150 gram (glutenvrije- of gierst)penne (ongekookt)
400 gram spinazie
100 gram vegan geraspte kaas
250 gram sojaroom
10 gram peterselie
 
 

Bereiding

Maak eerst de vegan 'spekreepjes': snijd de tempeh horizontaal doormidden en dan in dunne repen van een centimeter. Snijd de repen in 4 delen. Meng het zout, gerookte paprikapoeder en 1 eetlepel olie door de tempeh en laat dit 30 tot 60 minuten afgedekt in de koelkast staan (langer mag ook, daar wordt de smaak nóg voller van). Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de tempeh in een pan/ wok met 1 eetlepel olie voor zo’n 5 minuten op hoog vuur. Zorg dat de pan goed heet is en dat de tempeh in beweging blijft tijdens het bakken/ wokken, haal daarna uit de pan en leg het op een bord. Roerbak de spinazie in dezelfde pan of wok op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de sojaroom toe en verwarm dit op laag vuur totdat het bijna kookt. Voeg vervolgens de vegan geraspte kaas aan de sojaroom toe, maar laat wat achter voor de topping. Roer de saus goed door totdat het ingedikt is. Voeg je vegan spekreepjes als laatst aan de saus toe en knip de peterselie boven de saus. Schep de pasta op het bord met de saus erover heen. Voeg het laatste restje vegan geraspte kaas eraan toe en garneer het bord met een beetje peterselie. Buon appetito!
 

Zelf vegan kaas maken?

Mix 2 eetlepels edelgistvlokken 4 eetlepels geroosterd sesamzaad en 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie. Doe 2 eetlepels edelgistvlokken en 4 eetlepels sesamzaad met 1 a 2 eetlepel olijfolie in een keukenmachine.

Cookies Contact en afspraak