​Vegan gevulde groente omelet

Paasrecepten

​Vegan gevulde groente omelet

(voor 1 persoon)

Door: Bianca Rakhorst, diëtist Zutphen

Ook als je veganistisch eet, kun je genieten van een omelet.

Nodig

1 theelepel lijnzaad of chiazaad
4 theelepels water
80 gram kikkererwtenmeel
1 theelepel kurkuma
Eventueel andere kruiden en/of specerijen toevoegen naar smaak, bijvoorbeeld ½ theelepel knoflookpoeder/uipoeder/paprikapoeder/komijnpoeder etc.
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zwart zout (kala namak), dit geeft de omelet een ei smaak
100-150 milliliter water
vulling
1 rode paprika
4 grote champignons
2 volle handjes spinazie
2 eetlepels olijfolie
topping
2 eetlepels verse kruiden, zoals peterselie/koriander
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels pompoenpitten
2 eetlepels zonnebloempitten

Bereiding

Breek het lijnzaad in een vijzel (met chiazaad hoeft dit niet). Doe het gebroken lijnzaad of chiazaad in een klein glaasje. Voeg het water toe, roer even om en laat staan. Zeef het kikkererwtenmeel in een grote kom, voeg de kruiden en/of specerijen toe, het bakpoeder en het zwarte zout. Roer door elkaar totdat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn. Voeg beetje bij beetje water toe aan het meelmengsel en klop ondertussen met een garde of vork totdat een glad beslag ontstaat. Het beslag moet niet te dik, maar ook niet te dun zijn. Voeg vervolgens het gebroken lijnzaad of chiazaad toe en roer deze er goed doorheen. Snijd de rode paprika en champignons in kleine blokjes en versnipper de spinazie in kleine stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een (pannen)koekenpan op een laag pitje op laag vuur. Wanneer de pan heet is, voeg de helft van het omelet beslag toe en verspreid deze over de gehele pan. Wanneer de bovenkant niet meer vloeibaar is en de onderkant goudbruin, draai je de omelet om en bak je de andere kant goudbruin. Bak vervolgens de tweede omelet. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje water en roerbak de vulling gedurende 5 minuten. Leg de omelet op een bord, verdeel de vulling  over de helft van de omelet en klap de omelet dicht. Garneer met verse kruiden, sesamzaad, pompoen- en zonnebloempitten.
 

Tips

  • Zwart zout of kala namak kun je bij de meeste toko’s kopen. Geen toko in de buurt of geen behoefte aan een eismaak? Vervang het zwarte zout door zeezout.
  • Met deze vegan groente omelet kun je alle kanten op. Gebruik kruiden en/of specerijen naar eigen smaak en varieer in vulling naar eigen smaak.
 
 


 

Cookies Contact en afspraak