​Revani (Turks dessert)

(voor 10 porties)

Een verstandig alternatief voor baklava

 
 

Nodig

450 ml water
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
75 ml zonnebloemolie
150 ml halfvolle yoghurt
150 gram griesmeel
150 gram havermout (tot meel gemalen in blender/ met staafmixer)
suiker/ honing (naar smaak, maar niet meer dan een eetlepel per portie)
1 theelepel sesamzaad
sap van een halve ½ citroen


Bereiding

De siroop:
Doe het water, het citroensap en het suiker of de honing (naar smaak) in een kom en zorg dat het opgelost is. Dit mengsel moet koud zijn.
 
De cake:
Begin vervolgens met het kloppen van de eieren in een kom. Doe er vervolgens suiker of honing bij, totdat het een luchtig mengsel wordt. Doe de zonnebloemolie, yoghurt, griesmeel en bloem erbij en meng het met elkaar. Doe daarna de bakpoeder en de vanillesuiker erbij. Voor de smaak kan er eventueel geraspte citroenschil toegevoegd worden. Zorg dat alles goed gemengd is, giet het mengsel over in een ingevette ovenschaal, bestrooid het met sesam en doe het vervolgens in de oven op 180 graden.

Haal de warme cake uit de oven en giet het koude siroop eroverheen. 


Turkce tarifini okumak isterseniz; buraya tiklayiniz

 

Cookies Contact en afspraak