​Quinoa salade met edamebonen

Veganistisch

​Quinoa salade met edamebonen

(voor 2 personen)

Door: Ismene Montnor, diëtist Amsterdam Zuidoost Bijlmer

Rijk aan eiwitten en veel vezels. Je trek blijft lang weg.

Nodig

200 gram edamebonen (sojabonen) (uit blik of uit de koeling)
150 gram (volkoren)quinoa
100 gram mais
1 grote rode paprika
5 a 6 takjes koriander of peterselie
sap van een halve limoen
1 eetlepel sushi gember 
1 eetlepel olijfolie
½ theelepel gedroogde tijm
snufje cayennepeper
zwarte peper
zout

Bereiding

Breng ongeveer 300 ml water aan de kook. Voeg de quinoa toe en kook gedurende 10-15 minuten gaar. Laat de quinoa afkoelen. Snij de paprika in blokjes en snij de koriander en de sushi gember fijn. Doe de quinoa, mais paprika en koriander in een saladeschaal. Maak de dressing met de limoensap, gember, olijfolie, tijm, cayennepeper, zwarte peper en zout. Lekker als lunch salade of picknick gerecht.

Cookies Contact en afspraak