Appelcake zonder toegevoegd suiker

appelcake zonder toegevoegd suikerNodig

3 (zoete) appels
150 gram amandelmeel
3 eieren
60 gram rozijnen
50 gram walnoten
50 gram dadels 
1 theelepel zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels kaneel
1 theelepel boter
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd in stukken en pureer 2 ½ appel samen met de dadels tot een puree. Snijd de overgebleven halve appel in kleine stukjes. 
Klop de eieren luchtig, wel de rozijnen in heet water en hak de walnoten in grove stukken. 
Dep de rozijnen droog en meng dit met het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel, de walnoten, stukjes appel en kaneel. 
Meng de opgeklopte eieren met de appel puree en meng dit goed. Meng dit vervolgens met het meelmengsel tot een beslag.  
Vet een bakblik in met de boter en doe hier het beslag in en bak de appelcake vervolgens voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Cookies Contact en afspraak