Appel uit de oven met bosvruchten, champagne, munt en chocoladesaus

Kerstrecepten

Appel uit de oven met bosvruchten, champagne, munt en chocoladesaus

(voor 2 personen)

Door: Bianca Rakhorst, diëtist Zutphen

Vegan nagerecht.

Nodig

2 grote appels
50 gram bosvruchten, vers of uit de diepvries
50 ml champagne (optioneel)
Blaadjes van 1 takje munt
Pure chocolade (minimaal 80% cacao)

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Ontdoe de appel van het klokhuis en plaats de appel in een ovenschaal . Zet de schaal in de oven gedurende 20-30 minuten. Doe in de tussentijd de bosvruchten in een pan en breng deze aan de kook. Hak de munt grof. Wanneer de bosvruchten koken, voeg dan de champagne en munt er aan toe. Laat zachtjes koken voor 1 minuut. Smelt vervolgens de chocolade au bain marie. Haal de appel uit de oven, leg ze op een bord, giet de bosvruchtensaus erin en sprenkel de chocoladesaus eroverheen.
 

Cookies Contact en afspraak