Amandel- of hazelnootkoekjes

Bakken

Amandel- of hazelnootkoekjes

(voor 10 koekjes)

Door: Tugce Tuzgol, diëtist Amsterdam

Een koekje extra mag best

Nodig

1 ei
2 eetlepels boter
90 gram havermout meel
2 eetlepels amandelmeel
100 gram moerbei (fijn gehakt)
eventueel een eetlepel ahornsiroop (als je van zoet houdt)
1 theelepel bakpoeder en een paar druppels citroen
Snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng ondertussen alle ingrediënten en rol balletjes van de deeg ter grootte van een walnoot. Rol de deegballetjes grondig door de gehakte amandelen/ hazelnoten tot ze helemaal bedekt zijn. Bak 15-20 minuten op 180 graden. Laat afkoelen voor het eten. Voor de hazelnoot koekjes doe je precies hetzelfde maar met hazelnootmeel (of eventueel fijn gemalen hazelnoten) in plaats van amandelmeel

Cookies Contact en afspraak