​Huisgemaakte vlierbloesemlimonade

Door: Tesse Leermakers

De vlierbloesem staat in bloei! Het perfecte moment om vlierbloesemlimonade te maken.

Nodig

Ongeveer 8 schermen vlierbloesem
1 liter water
1 citroen of 2 limoenen
400 gram suiker
 
materialen
  • diepe pan
  • zeef
  • theedoek
  • fornuis
  • lege glazen fles

Bereiding

Stap 1
Haal de bloemetjes van de takjes af, doe deze ik een kom en schenk hier 1 liter water bij. Zorg ervoor dat de alle bloesem goed in het water liggen en laat het een middag of als je de tijd hebt 1 dag trekken.
Stap 2
Zeef het geheel en bewaar het water waarin de vlierbloesem heeft geweekt, de bloesem heb je hierna niet meer nodig.
Er kunnen nu nog wat stukjes in zitten, het is de bedoeling dat het er helemaal zuiver uitziet. Om dat te krijgen zeef je het nog eens door een theedoek heen.
Stap 3
Doe het vlierbloesemwater in een pan en voeg het sap van 1 citroen of 2 limoenen toe en vervolgens 400gram suiker. Breng het aan de kook en kook ongeveer 10 minuten door met de deksel op de pan.
Stap 4
Giet de warme limonade in een schone fles; deze kan je makkelijk steriel maken door hem uit te koken. Dit doe je door de fles in een (andere) pan met kokend water te leggen en een paar minuten laten te koken, zo gaan de bacteriën die in de fles zaten dood en kan de limonade langer bewaard worden. Sluit de fles met de limonade er in af en laat het afkoelen.
 

Tips

  • Bewaar de limonade zodra hij is afgekoeld in de koelkast. Doordat er in vergelijking met andere limonade minder suiker in zit is het belangrijk hem koel te bewaren.
  • Leng de siroop aan met bruisend water of plat water en geniet van een heerlijk verfrissende limonade!
  • Het is erg lekker om verse ingrediënten in het glas toe toevoegen, zoals: ijsblokjes, een takje munt, een schijfje citroen, framboosjes

Cookies Contact en afspraak