​Homemade eierkoeken van amandelmeel

(voor 6 eierkoeken)

Door: Marit van Overveld

Glutenvrij

Nodig

2 grote eieren
2 eetlepels honing
100 gram amandelmeel
Rasp van 1 citroen
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Mix de eieren en de honing tot een luchtig beslag. Mix het beslag door totdat er een schuimige, dikke massa overblijft. Hoe luchtiger hoe beter. Was de citroen van tevoren, rasp de citroen vervolgens en voeg dit toe aan het beslag. Spatel de amandelmeel en het bakpoeder door het beslag en voeg als laatste een snufje zout toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met een grote lepel of ijsschep 6 gelijke rondjes met beslag. Dit hoef je verder niet uit te strijken, het beslag verdeeld zich vanzelf verder in de oven. Bak de eierkoeken in 10-12 minuten goudbruin. Je kunt de eierkoeken ongeveer 3 dagen bewaren in een afgesloten bakje/trommel.

Tip

  • Lekker om te eten met vers fruit, zoals aardbeien!

Cookies Contact en afspraak