​Gezonde kruidnoten

Voor ca. 70 stuks

Door: Naomi Hoekstra

 Gezoet met dadels én gluten-/ lactosevrij

Nodig

100 gram (plantaardige) boter
150 gram dadels
1 ei
200 gram amandelmeel
50 gram boekweitmeel
3-4 eetlepels speculaaskruiden
2 theelepel bakpoeder

 

Bereiding

Verwarm de (plantaardige) boter au-bain marie, ontpit de dadels en voeg deze samen met de gesmolten boter en het ei in een blender/ keukenmachine. Mix het geheel goed zodat de dadels fijngemalen zijn. Neem een kom voor je dadel-boter-ei-mix en voeg geleidelijk het meel toe. Voeg vervolgens ook de speculaaskruiden en bakpoeder toe en kneed het geheel met je handen tot een deegbol. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Neem een met bakpapier bedekte bakplaat en maak kleine balletjes van het deeg. Druk ze een beetje aan op de bakplaat en bak je kruidnoten in 15 - 20 minuten af. Let op: Afhankelijk van je oven kan het soms iets sneller gaan (of juist wat langer duren). Controleer je kruidnoten daarom na 15 minuten.


Tips

Cookies Contact en afspraak