​Gemarineerde aubergine uit de oven

Veganistisch

​Gemarineerde aubergine uit de oven

(voor 2 personen)

Door: Linda Seijs, dietist in opleiding, diëtist Amsterdam

Lekker gerechtje uit de oven

Nodig

2 aubergines
150 gram quinoa
marinade
3 teentjes knoflook
1 chilipeper
5 cm gember
1 sjalotje
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sojasaus
garnering
50 gram pijnboompitten
handje gesneden chilipepers
4 gram koriander
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel zonnebloempitten

Bereiding

Kook de quinoa gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de ingrediënten van de marinade schoon. Doe alle ingrediënten van de marinade in de keukenmachine en maal het tot een glad mengsel. Snijd de aubergine in en doe de marinade over en in de aubergine. Laat de marinade 10 minuten intrekken. Gaar de aubergines voor 1 uur en 15 minuten in de oven. Kook de quinoa gaar en bak de pijnboom, pompoen- en zonnebloempitten totdat de pijnboompitten goudbruin kleuren. Snijd de koriander en chilipepers voor de garnering. Lekker met een stukje vis!

Cookies Contact en afspraak