​Fuel up breakfast

(voor 1 persoon)

Door: Mara Looij

Quinoa met warm fruit

Nodig

50 gram ongekookte quinoa
100 ml amandel melk
3 el sojayoghurt
1 appel 
1 el pindakaas
Een handje blauwe bessen (diepvries) 
Kaneel / speculaas kruiden naar smaak
 

 

Bereiding

Laat een handje blauwe bessen ontdooien in een schaaltje. Spoel de quinoa met ruim water in een zeef en wrijf de korreltjes goed tegen elkaar. Meng de quinoa met amandelmelk en kaneel in een steelpan en breng het al roerend aan de kook. Doe een dekseltje op de steelpan en kook 12 minuten. Snipper ondertussen de ½ appel en leg deze in een schaaltje. Neem de steelpan van het vuur en roer de quinoa goed door. Voeg de quinoa toe aan het schaaltje met de appel. Doe hier bovenop een klodder sojayoghurt, de pindakaas en het zomerfruit. Voeg kaneel of speculaas kruiden naar smaak toe en smullen maar! 


Tips

  • Je kan dit (’s zomers) ook eens proberen met bijvoorbeeld bosvruchten of aardbeien.
  • Vervang de quinoa eens door volkoren couscous, gierst of zilvervliesrijst.


Waarom dit recept?

Quinoa is een glutenvrij en FODMaP arm graan en dus geschikt voor mensen met gluten intolerantie en het prikkelbare darmsyndroom. Het graan bevat veel eiwitten en vezels. De goede combinatie koolhydraten, eiwitten en vetten in dit ontbijt zorgen voor een lang verzadigd en energiek gevoel.


 

Cookies Contact en afspraak