​Burger van kikkererwten en walnoten met pitabroodje en salade

Veganistisch

​Burger van kikkererwten en walnoten met pitabroodje en salade

(voor 4 burgers)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

De meester onder de burgers

Nodig

1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht: 265 gram)
75 gram walnoten
15 gram peterselie
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijn
2-3 eetlepels volkoren tarwemeel
snufje zout
4 eetlepels olijfolie
4 volkoren pitabroodjes
salade
100 gram gemengde salade
12 cherrytomaatjes
1 avocado
1.5 eetlepels zonnebloempitten
1.5 eetlepels pompoenpitten
Sap van een ½ citroen
optioneel
een lepeltje (vegan) mayonaise
 

Bereiding

Doe het sjalotje, de knoflook en de rode peper in de keukenmachine of snijd ze heel fijn. Voeg de kikkererwten, de walnoten en peterselie toe aan de keukenmachine en maal de ingrediënten fijn. De koriander, komijn, 2 eetlepels volkoren meel en 2 eetlepels olie kunnen worden toegevoegd aan de keukenmachine zodat het geheel goed met elkaar vermalen wordt. Is de substantie te plakkerig? Voeg dan nog een ½-1 eetlepel volkoren meel toe. Is de substantie te droog? Voeg dan nog een ½-1 eetlepel olie toe. Vorm 4 ballen en druk plat tot burgers. Verhit 1 eetlepel olie en bak de burgers in ca. 5 minuten bruin. Maak ondertussen de gemengde salade. Snijd de cherrytomaten doormidden en de avocado in plakjes. Meng de ingrediënten voor de gemengde salade. Serveer de burger op een pitabroodje met de gemengde salade en (als je het lekker vindt) een lepeltje (vegan) mayo.

Cookies Contact en afspraak