​Boerenkoolstamppot met gekarameliseerde uien en vega balletjes

Veganistisch

​Boerenkoolstamppot met gekarameliseerde uien en vega balletjes

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

100% volwaardig plantaardig!  

Nodig

400 gram kruimige aardappelen (biologisch, in de schil) 
1 winterpeen
300 gram boerenkool
2 eetlepels olie 
2 uien
2 eetlepels balsamico azijn 
1 eetlepel maple syrup/ agave siroop (kan ook met honing) 
Vegetarische balletjes 
1 theelepel mosterd 
 

Bereiding

Zet de waterkoker aan met 500 ml water. Halveer de aardappelen en doe ze in een grote pan. Schil de winterpeen, snijd in stukken en leg ze op de aardappelen. Doe de boerenkool bovenop en schenk het kokende water eroverheen zodat de boerenkool gelijk wat kan slinken. Kook in 20 minuten gaar. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur met 2 eetlepels olie. Snijd de uien in dunne ringen en fruit tot ze glazig zijn. Voeg de balsamico azijn en siroop toe en laat 5 minuten inkoken. Doe de vegetarische balletjes en voor 6 minuten bij. Giet de boerenkool af en vang een gedeelte van het kookvocht op in een schaaltje. Stamp met een stamper en roer er 1 theelepel mosterd doorheen. Voeg eventueel wat kookvocht toe wanneer de stamppot te droog is. Serveer met de gekarameliseerde uien en balletjes en geniet! ☺  

Cookies Contact en afspraak