Aardpeersoep met knolselderij en bloemkool

Veganistisch

Aardpeersoep met knolselderij en bloemkool

(voor 7-8 porties)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Utrecht

Aardpeer: een licht zoet en notig knolletje

Nodig

300 gram aardpeer
300 gram knolselderij
½ bloemkool
4 eetlepels olie/ boter
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 liter bouillon
Peper naar smaak
2 laurierblaadjes
½ bosje peterselie
Pompoenpitten
 

Bereiding

Schil de aardpeer en knolselderij. Snijd vervolgens de aardpeer, knolselderij en bloemkool in kleinere stukken. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olie/ boter in een pan en fruit hierin eerst de ui en knoflook. Voeg vervolgens de aardpeer, knolselderij en bloemkool en bak alles hier gedurende 5-10 minuten in. Voeg 2 liter bouillon, de peper en de 2 laurierblaadjes toe en laat het geheel koken. Snijd ondertussen de peterselie fijn en houd apart in een schaaltje. Pureer de soep met een staafmixer, serveer de soep in kommen en serveer deze met de peterselie en wat pompoenpitten.
 

Tip

Lekker met een geroosterde boterham of 2 crackers met hummus/ andere peulvruchtenspread en pompoenpitten.

Cookies Contact en afspraak