Wat is het effect van een heerlijk avondje snoepen?

Blogs

Wat is het effect van een heerlijk avondje snoepen?

Gepubliceerd op: 04-12-2015 11:58


 

Heerlijk avondje is gekomen, avondje van Sinterklaas. Een heerlijk avondje is het zeker, maar ook een avondje vol calorieën. Chocoladeletters, fondant muizen, kruidnoten, speculaas en noem maar op!

Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat ik dit prima op Sinterklaasavond naar binnen kan werken.                                                                                              

Warme chocolademelk met slagroom  250 kcal
Stukje gevulde speculaas     120 kcal
2 handjes kruidnoten  95 kcal
2 fondant muizen 120 kcal
Totaal  585 kcal

Voor een vrouw is dit ongeveer 30% van haar dagelijkse behoefte aan energie en voor een man 25%. Best een groot extraatje dus….


Wat is het effect van een heerlijk avondje snoepen op je gewicht?

Laten we ervan uitgaan dat je de rest van de dag gewoon normaal eet en dat die 600 kcal extra zijn. Als je 7000 calorieën meer binnenkrijgt dan je verbrandt kom je ongeveer een kilo aan. Dat betekent 600/7000 = 0,09. Van een avondje sinterklaaslekkernijen kom je dus niet eens 0,1 kilo aan. Absoluut niet iets om je druk over te maken dus!


Balance is the key

Een avondje lekker genieten heeft weinig effect op je lichaam en gewicht, maar dan moet het daar natuurlijk wel bij blijven. Als je dit elke dag zou doen kom je er ongeveel een halve kilo per week (= 24 kilo per jaar!) van aan. Zorg voor een goede balans tussen gezond eten en jezelf af en toe verwennen. Las bijvoorbeeld op 6 december een balansdagje in waarop je extra veel groente en fruit eet, water drinkt en de fiets pakt in plaats van de auto.  


Lees ook:
10 tips om niet aan te komen rondom Sinterklaas
De decembermaand en bijbehorende verleidingen
Cookies Contact en afspraak