Tips per vakantiebestemming

Blogs

Tips per vakantiebestemming

Gepubliceerd op: 03-07-2016 13:04

Door: Noor Struik

Op elke bestemming goed om te doen

Het doel van de vakantie hoeft niet te zijn dat je afvalt, maar op gewicht blijven is al een mooi uitgangspunt. Het is belangrijk om:
1. Genoeg water te drinken
2. De dag te beginnen met een goed ontbijt
3. Met regelmaat te eten
4. Genoeg groente en fruit te eten
5. Mate te houden én te genieten
6. Te bewegen; wandelen, zwemmen of huur een fiets
In deze blog lees je meer tips
 
Maar het ene land is het andere niet. Daarom neem ik in deze blog een paar populaire vakantiebestemmingen en de bijbehorende lekkernijen onder de loep!
 

Frankrijk

Bij Frankrijk denk je vast aan croissantjes, vers wit stokbrood en crêpes. En dat zijn dan ook meteen dieetvalkuilen van dit land. Dat croissantjes, stokbrood en crêpes niet goed zijn voor de lijn hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Wat ik je wel wil vertellen, is dat Frankrijk ook genoeg gezonds te bieden heeft. Wat dacht je van fruit de mer (vis), bouillabaise (vissoep) en salade Niçoise? Je lichaam wordt hartstikke blij van al die visvetzuren!
 

Spanje

Spanje staat voor tortillia’s, churro’s en sangria, of terwijl vet, suiker en calorieën. Maar dat niet alleen… Spanje staat ook voor goed gevulde salades, zoals Ensalada judías blancas con espárragos: een salade met witte bonen en asperges, paprika en verse bladspinazie. Dus volop vezels, vitamines en mineralen! Een ander gezond èn lekker Spaans gerecht is gazpacho, een koude soep met als basis tomaat. En vergeet vooral de olijven niet: hartstikke gezond met hun gezonde vetzuren!
 

Italië

Italië schreeuwt de 2 p’s: PIZZA en PASTA. Oh en ijs natuurlijk! Dit zijn inderdaad niet de slankste gerechten. Maar Italië heeft een mediterrane keuken en dat bekent salades, vis, olijfolie, fruit, groente en noten. Bijvoorbeeld een tomaat-mozzarella salade met wat olijfolie en basilicum of
 

Azië

De Aziatische keuken is over het algemeen een lichte keuken. Ideaal dus! Er wordt veel gebruik gemaakt van verse kruiden, vis, mager vlees en groente. Er wordt weinig vet gebruikt in de Aziatische keuken en veel gebruik gemaakt van stomen, waarbij de groente weinig vitamines verliezen. Een currysoep, pad thai, tjaptjoi en tofu gerechten zijn een perfecte weerspiegeling van het gezonde eten dat Azië te bieden heeft. 
 

Amerika

De geboorteplaats van McDonalds, Burger King, KFC en daarmee het fastfood walhalla. Maar Amerika is ook het land van tegenstellingen. Haaks op die vette hap staat de gezondheidshype met sapjes, salades en vegan. Het nadeel is alleen wel dat je voor gezond eten meet betaald in Amerika. De beste tip die ik je kan geven: let op de portiegrootte! In Amerika zijn de porties abnormaal groot, dus maaltijden delen is een goede optie. Dat scheelt niet alleen in calorieën, maar ook in kosten. En dan kan je daarvan boodschappen doen bij WholeFoods (lees Marqt, maar dan 50 keer zo groot), je redder in nood.
 

Conclusie

Iedere bestemming heeft z’n gezonde en minder gezonde producten en gerechten. Betekent dit dat je de pizza, crêpes en hamburgers helemaal links moet laten liggen? Nee hoor, mate blijft the key. Zoals de Françaises zeggen: eet met aandacht, geniet ervan en voorkom zo dat je te veel gaat snaaien. Fijne vakantie! 
Cookies Contact en afspraak