Heb je een gezond gewicht? Doe hier de test, bereken je BMI!

BMI staat voor Body Mass Index en geeft de verhouding tussen de lichaamslengte en het gewicht weer. BMI is een manier om te berekenen of je een gezond gewicht hebt.

Vul je lengte en gewicht in en bekijk de uitkomst.

Open de BMI meter

Mijn BMI is:


BMI lager dan 18,5

Ondergewicht: Je gewicht is in verhouding tot je lengte te laag. Heb je een stabiel (maar iets te laag) gewicht en voel je je zich hier al jaren gezond bij, dan eet je wellicht iets te weinig maar dat hoeft geen probleem te zijn. Zolang het eetpatroon maar volwaardig en gezond is. Val niet verder af. Kom eens langs om te checken of jouw voeding alle vitamines en mineralen bevat die je nodig hebt. Als je de laatste tijd aan het afvallen bent terwijl je voorheen een gezond gewicht had, heb je misschien gezondheidsproblemen zonder dat je dat weet. Maak bij twijfel een afspraak om je eetpatroon eens door te nemen.

BMI tussen 18.5 en 25

Je hebt een gezond gewicht. Heel goed. Je let waarschijnlijk op wat je eet en of je voldoende beweegt. Wees trots op jezelf! Door gezond te leven verklein je het risico op hart en vaatziekten en een groot aantal andere gezondheidsrisico's. Zorg dat je een gezond gewicht behoudt. Misschien lukt dit je moeiteloos maar als je het lastig vindt, kijk dan bij onze tips. Als je  twijfelt of je wel gezond genoeg eet, is voedingsadvies op maat raadzaam.

BMI boven de 25

Je hebt overgewicht. Kom niet verder aan, maar liever nog: val wat kilo's af. Verder aankomen betekent onnodig risico nemen voor je gezondheid. Afvallen is misschien niet zo moeilijk als je denkt. Een aantal kleine aanpassingen in het eetpatroon en wat meer beweging leveren op jaarbasis al een enorme winst op. Vind je het moeilijk om zelfstanding je eetpatroon te veranderen? Maak een afspraak met de diëtist  voor voedingsadvies op maat.

BMI boven de 30

Ernstig overgewicht: je gewicht is veel te hoog. Je hebt een verhoogde kans op hart en vaatziekten. Het is belangrijk om af te vallen! Onderzocht is dat 5 - 10% gewichtsverlies of 5 cm afname in de tailleomvang, al veel voordeel oplevert voor je gezondheid! Maak een afspraak met de diëtist voor een voedingsadvies op maat.

Cookies Contact en afspraak