De sportdietist

De sportdietist
 Natuurlijk is talent, traning en motivatie een belangrijk onderdeel van (top)sport, maar een goede basis begint bij een goede basis sportvoeding en adviezen van een goed geschoolde sportdietist. Daarmee kan je het verschil maken en nét dat beetje extra geven om het beste uit jezelf te halen.
 
Wat kan een sportdietist?
Een sportdietist heeft de studie Voeding & Dietetiek afgerond en heeft daarnaast de opleiding ‘Sportvoeding’ voltooid. De sportdietist weet alles over voeding m.b.t. sport. Wat eet je voor- tijdens en na het sporten bijvoorbeeld? De sportdietist begeleidt krachtsporters, duursporters en spelsporters op verschillende niveaus met praktisch voedingsadvies op maat. De sportdietist beantwoordt daarnaastje vragen over supplementgebruik, sporten met een beperking, (top)sporten met Diabetes type 1 en 2, jongeren en topsport, voeding op reis en doping.
 
Wie kunnen bij de sportdietist terecht?
Of je nu een topsporter bent of sport voor je plezier: de juiste voeding op het juiste moment speelt een belangrijke rol in het behalen van jouw uiteindelijke (top)sportprestatie. Voeding kan het verschil maken tussen de eerste of vierde plaats en tussen snel herstellen van een training of niet.
 
Hoe helpt de sportdietist je?
Omdat het opstellen van een advies voor een sporter vraagt om extra kennis en ervaring is het van belang dat de adviezen door een sport dietiste speciaal op maat gemaakt worden voor jou. Een juist advies is onder andere afhankelijk van de intensiteit en de duur van de sport, de trainingstijden, het sportseizoen en jouw persoonlijke doelstellingen. Elke sport(er) is immers verschillend.
 

Dietisten gespecialiseerd in sport

Diëtist/ leefstijlcoach Tugce  Tuzgol

Diëtist/ leefstijlcoach Tugce Tuzgol

De sterke affiniteit met eten en gezondheid is de belangrijkste drijfveer geweest om voor het vak dietetiek te kiezen. En nog steeds is ze zeer tevreden met deze keuze. Haar doel? Jou helpen bij het behalen van je doelen. Naast het geven van informatie en (altijd persoonlijk en praktisch) advies is zij gedurende het traject jouw steun- en motivatie punt. Zelf leeft en beweegt Tucze ook gezond.
Tugce werkt in : Amsterdam
Diëtist Inge  Evers

Diëtist Inge Evers

Inge is opgegroeid op een agrarische boerderij waar o.a. aardappelen en uien verbouwd worden. In haar jeugd vond ze niets lekkerder dan koek, snoep, snacks en cola en ze had besloten om ‘later’ alleen nog snoep en snacks te eten. Maar op de middelbare school haar interesse in voeding en de invloed ervan op gezondheid. Snoep en snacks vindt Inge nog steeds erg lekker maar zij kan (en wil :) het veel beter weerstaan dan vroeger. Hoe ze dat aanpakt? Door niet te streng te zijn, te zorgen voor lekkere (maar gezondere) alternatieven en zichzelf zo nu en dan te trakteren op chocola of taart.
Inge werkt in : Utrecht
Cookies Contact en afspraak