De sportdietist

De sportdietist
 Natuurlijk is talent, traning en motivatie een belangrijk onderdeel van (top)sport, maar een goede basis begint bij een goede basis sportvoeding en adviezen van een goed geschoolde sportdietist. Daarmee kan je het verschil maken en nét dat beetje extra geven om het beste uit jezelf te halen.
 
Wat kan een sportdietist?
Een sportdietist heeft de studie Voeding & Dietetiek afgerond en heeft daarnaast de opleiding ‘Sportvoeding’ voltooid. De sportdietist weet alles over voeding m.b.t. sport. Wat eet je voor- tijdens en na het sporten bijvoorbeeld? De sportdietist begeleidt krachtsporters, duursporters en spelsporters op verschillende niveaus met praktisch voedingsadvies op maat. De sportdietist beantwoordt daarnaastje vragen over supplementgebruik, sporten met een beperking, (top)sporten met Diabetes type 1 en 2, jongeren en topsport, voeding op reis en doping.
 
Wie kunnen bij de sportdietist terecht?
Of je nu een topsporter bent of sport voor je plezier: de juiste voeding op het juiste moment speelt een belangrijke rol in het behalen van jouw uiteindelijke (top)sportprestatie. Voeding kan het verschil maken tussen de eerste of vierde plaats en tussen snel herstellen van een training of niet.
 
Hoe helpt de sportdietist je?
Omdat het opstellen van een advies voor een sporter vraagt om extra kennis en ervaring is het van belang dat de adviezen door een sport dietiste speciaal op maat gemaakt worden voor jou. Een juist advies is onder andere afhankelijk van de intensiteit en de duur van de sport, de trainingstijden, het sportseizoen en jouw persoonlijke doelstellingen. Elke sport(er) is immers verschillend.
 

Dietisten gespecialiseerd in sport

Diëtist Shirley  Zwart

Diëtist Shirley Zwart

Shirley is positief, energiek, enthousiast en groet elk mens met een glimlach. Ze is ervaringsdeskundige als KOPP-volwassene (Kind van een Ouder met Psychische Problemen) en heeft meerdere mensen begeleid met psychische en psychosociale problematiek. Ze staat voor een evenwichtige combinatie van goed eten (en drinken), beweging, ontspanning, slaap en activiteiten die levensvreugde geven. Zelf heeft ze te maken gehad met overgewicht én ondergewicht, en kwam erachter dat een positieve mindset allesbepalend is bij het behalen van gezondheidsdoelen. 
Shirley werkt in : Amsterdam en Zaandam
Diëtist/ leefstijlcoach Mariska  Mosk

Diëtist/ leefstijlcoach Mariska Mosk

Mariska werkt in : Purmerend
Cookies Contact en afspraak