We worden dagelijks geconfronteerd met allerlei informatie over wat gezond is. Op/ in de (Social) Media zien we voortdurend tegenstrijdige berichten waardoor we door het bomen het bos niet meer zien. Maar waar voedingswetenschappers het over eens zijn, is dat een gezonde voeding voorziet in onze dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen, vitamines, mineralen en vocht, en helpt het lichaam in een gezonde conditie te houden. 
 

Gezonde voeding en de dietist

De diëtist is een deskundige op het gebied van voeding en alles wat met voeding te maken heeft en kan jou antwoord geven op bovenstaande vragen. Het antwoord is namelijk; ieder persoon is uniek en anders en daarom is er zoveel ruimte voor discussie over voeding! Een voorbeeld: een jongen van 18 die 6 uur voetbalt, zou heel anders moeten eten dan een oudere dame van 68 die heel weinig beweegt. Deze jongen heeft veel meer energie en koolhydraten nodig dan deze dame in kwestie. De kunst is om precies uit te vinden welke soort en hoeveelheid voeding goed is! De diëtist maakt samen met jou een voedingsadvies op maat met oog voor persoonlijke voorkeuren, lichamelijke activiteit en behoeftes en voorziet in voldoende energie en voedingsstoffen. Daarnaast helpt de dietist je inzichtelijk te maken welke en waarom bepaalde momenten lastig zijn. Zij helpt jouw eetgedrag blijvend te veranderen zodat je letterlijk en figuurlijk ‘lekkerder in je vel zit’ en structureel het eetgedrag positief verandert en volhoudt.


Voorbeelden van vragen waarop de dietist antwoord weet

  • Hoe stel je nu een gezond eetpatroon samen dat past bij jouw manier van leven en bewegen?
  • Hoe pas je een gezond eetpatroon in die past bij jouw werksituatie en gezin?
  • Hoe zorg ik dat mijn kinderen voldoende voedingsstoffen binnen krijgen voor een gezonde basis?
  • En heb je dagelijks extra voedingssupplementen nodig?

Gezond eten kan op verschillende manieren

De dietisten van DieetPlaneet geloven dat gezond eten op verschillende manieren kan. Omdat niemand hetzelfde is én omdat elke visie op voeding voor- en nadelen heeft. Wij bekijken dan ook de verschillende visies graag van meerdere kanten. En wij denken mee met persoonlijke wensen. De ene persoon voelt zich prettig bij aardappelen, vlees, groente en brood met kaas. En de ander wil graag veganistisch leven. Het is altijd mogelijk om binnen persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden het eetpatroon te optimaliseren. Om op die manier een volwaardig, gezond en gebalanceerd eetpatroon te creëren. Lees hier meer over gezond eten.


 
Cookies Contact en afspraak