Dat voeding en leefstijl belangrijk voor je gezondheid zijn, is duidelijk. Maar wat is gezond? Geen koolhydraten of dierlijke producten meer? Alleen eten op een beperkt aantal momenten op de dag? Een Mediterraans eetpatroon - of de schijf van vijf volgen? In de (online) media word je 24/7 geconfronteerd met informatie over voeding, leefstijl en gezondheid en niet al die info is even betrouwbaar. Om erachter te komen wat voor jou persoonlijk gezond is en hoe je dit vervolgens op een goede manier in de praktijk brengt, kan best een uitdaging zijn. 
 

Gezond eten kan op verschillende manieren

De dietisten van DieetPlaneet geloven dat gezonder eten op verschillende manieren kan. Omdat iedereen anders is én omdat elke manier van eten voor- en nadelen heeft. We bekijken de verschillende visies daarom van meerdere kanten. We denken mee met je persoonlijke wensen en behoeften. Voel je je prettig bij aardappelen, groente, vlees en een broodje kaas? Of overweeg je om plantaardiger te gaan eten? Wil een low carb eetpatroon uitproberen? Op verschillende manieren (mits op de juiste manier uitgevoerd) kan je een volwaardig, gezond en gebalanceerd eetpatroon creëren. En zo zorgen voor een gezondere leefstijl en betere gezondheid. Een ding is zeker: een gezond eetpatroon is een volwaardig eetpatroon, dat voorziet in al je behoeften. Het stapsgewijs aanpassen van je eetpatroon en eetgedrag heeft de voorkeur boven een ‘quick fix’. Snelle (crash) dieten werken doorgaans maar kort en de kans dat je terugvalt in je oude gedrag en is erg groot. Lees hier meer over gezond eten.
 

Gezond eten is heel persoonlijk

Wat je nodig hebt, hangt af van meerdere factoren. Hoe oud je bent bijvoorbeeld en hoe actief. Een jongen van 18 die voetbalt heeft een andere energiebehoefte dan een oudere dame van 80 die nog maar weinig beweegt. Per persoon maar ookb per dieet horen specifieke aandachtspunten en - adviezen. Als je bijvoorbeeld plantaardig gaat eten hebben een aantal vitamines en mineralen extra aandacht nodig. Ga je minder carbs eten? Alleen het weglaten van je koolhydraatbronnen, zonder andere aanpassingen is geen goed idee. De kunst is om uit te vinden welke manier van eten bij je past, af te stemmen welke hoeveelheden je nodig hebt en een manier te vinden om je leefstijl op een praktische manier ten uitvoer te brengen. 
 

Gezond eten en de dietist

De diëtist is de specialist op het gebied van voeding, leefstijl en alles wat daarmee te maken heeft. Je dietist creëert samen met jou een eetpatroon dat op jouw lijf geschreven is. Zij of hij maakt een advies op maat met aandacht voor persoonlijke situatie, voorkeuren en eventuele beperkingen. Samen met jou zorgt de dietist voor een voedingspatroon die voorziet in al je behoeften, met de hoeveelheden energie, eiwitten, vitamines en mineralen die jij nodig hebt. Ook helpt je dietist je om inzichtelijk te maken welke situaties of momenten voor jou lastig zijn en hoe je hiermee om gaat. Je dietist ondersteunt je bij het blijvend veranderen van je manier van eten en leefstijl. En zo letterlijk en figuurlijk ‘lekker in je vel’ te zitten. Niet voor even maar voor de rest van je leven.
 
 
 
Cookies Contact en afspraak