Vergoeding dietist 2019

Kosten dietist

De kosten voor consulten bij de dietist worden geheel of gedeeltelijk vergoed door je verzekering. Hieronder lees je hoe het zit met de huidige voorwaarden voor vergoeding én de kosten wanneer je zelf betaalt.

Vergoeding dietist door verzekering 2019

In 2019 zit de vergoeding voor begeleiding door een dietist in het basispakket. Drie uur per kalenderjaar wordt vanuit het basispakket vergoed. Het is hierbij belangrijk dat de reden van het bezoek aan de dietist een medische achtergrond heeft en/ of dat je een verwijzing van je huisarts hebt. Veel zorgverzekeraars vergoeden de dietist daarnaast nog vanuit hun aanvullende pakketten. Kijk hier voor een overzicht van de aanvullende verzekeringen.


Eigen risico

De vergoeding uit het basispakket komt ten laste van je eigen risico als je in dit jaar geen andere medische kosten gemaakt hebt. Bij kinderen tot en met 18 jaar en bij vergoeding vanuit zorgketens geldt géén eigen risico.


Vergoeding dietist ketenzorg bij CVRM, COPD en diabetes

Voor mensen met CVRM, diabetes en COPD is er vanuit de zorgverzekeraars een regeling, genaamd 'ketenzorg'. Is er sprake van CVRM, diabetes of COPD, vraag dan de huisarts voor een verwijzing naar de dietist binnen de ketenzorg. De kosten voor dieetadvies worden dan vergoed vanuit het basispakket en je eigen risico wordt niet aangesproken. Bel ons gerust als hierover vragen zijn.


Tarieven wanneer je zelf betaalt

  • Intake: €105​
    • Consult (55 - 60 minuten)
    • Individueel dieetvoorschrift (25 - 30 minuten)
  • Vervolgconsult (25 - 30 min): € 35
  • E-mail of telefonisch consult (25 - 30 min): € 35
  • Kort telefonisch consult  (10 - 15 min): € 17,50
  • Toeslag huisbezoek: € 29,50

Betaling gaat per factuur.

Individueel dieetvoorschrift

De behandeling door de diëtist bestaat uit méér dan alleen het gesprek. Naast het gesprek analyseert de dietist de voedingskundige, diëtetische, medische en verpleegkundige gegevens én stelt een persoonlijk dieetadvies op. Deze werkzaamheden vallen onder het individueel dieetvoorschrift, de client hoeft hierbij niet aanwezig te zijn.

No Show

Als je niet kunt komen op de afspraak bel of mail ons óf wijzig je afspraak zelf in de online-agenda. Doe dit uiterlijk tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak, dan sturen we geen rekening. Ben je te laat met afzeggen? De kosten zijn in dat geval voor jou.

Verwijzing nodig?

Wij ontvangen graag een verwijsbrief van je (huis)arts. Maar je kunt met de meeste verzekeringen óók zonder verwijzing bij de dietisten van DieetPlaneet terecht. CZ/ Delta Lloyd/ OHRA en De Friesland verzekeringen stellen een verwijzing verplicht. Als we tijdens de screening bijkomende gezondheidsklachten signaleren, adviseren we je alsnog naar de huisarts te gaan.

Cookies Contact en afspraak