Persoonlijk sportvoedingsadvies bij dietistenpraktijk DieetPlaneet in Huizen

 

Ben je op zoek naar een sportdietist in 't Gooi? Dan ben je hier op het juiste adres. DieetPlaneet draait om jou!

De dietisten van dietistenpraktijk DieetPlaneet adviseren en coachen je! Professioneel voedingsadvies passend bij je leefstijl. Gezonder leven is ook voor jou mogelijk. Plan direct een afspraak via de online-agenda.

Elke dietist heeft haar specialisaties op het gebied van dieet- en voedingsadvies. Graag stellen we je voor aan onze sportdietist in 't Gooi! Goed om te weten: al onze dietisten spreken ook Engels. Good to know - all our dieticians speak English.

 
 

Sportdietist Naomi Hoekstra

 

Wat doet de sportdietist?

Een sportdietist geeft een voedingsadvies bij sport. Altijd op maat. Of je nou professioneel sport, gewoon erg fanatiek bent of wilt weten hoe je het beste kunt eten als je recreatief sport. De sportdiëtist stelt samen met jou je doelen op en kijkt waar de verbeterpunten liggen. Soms kan er door de basisvoeding te verbeteren al veel winst worden behaald! Eventueel wordt de voedingsbehoefte bij de trainingsschema’s berekend en de voeding hierop bijgestuurd. Ook kunnen veelvoorkomende problemen bij sporters vaak verholpen worden met een aanpassing in de voeding. Een sportvoedingsadvies vereist extra kennis. Daarom heeft de sportdiëtist zich gespecialiseerd in sportdiëtetiek door de post-HBO opleiding te doen.

Waarom naar de sportdietist?

De basis van een (top)sporter zit niet alleen in talent en motivatie maar ook in voeding. Goede voeding kan het verschil maken in de prestaties van jou als sporter. Voeding is de brandstof waarop het lichaam beweegt tijdens trainingen/ wedstrijden. Daarnaast helpt de juiste voeding bij een beter herstel. En door een goed herstel kan je de volgende dag weer een topprestatie leveren.

Waarom ben ik sportdietist geworden ?

Als driejarige keek ik via de achterdeur van de dansschool op de hoek naar de danseressen. Een jaar later stond ik zelf in mijn eerste tutu trots mee te paraderen. Mijn liefde voor dans stond toen vast. Daarop volgde boksen. In beide sporten werd ik geen prof maar fanatiek was ik wel! Het werd me toen vrij snel duidelijk dat het noodzakelijk was om mijn voeding goed af te stemmen op de verschillende trainingsmomenten. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in de invloed van gezonde voeding op mijn sportprestaties. Deze ervaringen maakten het mij al snel duidelijk wat ik wilde: sportdietist worden!

Voor wie is de sportdietist er?

Of je nu topsporter bent, of sport voor je plezier. De juist invulling van je voeding speelt een belangrijke rol in het behalen van je uiteindelijke doelen/ (top)sportprestaties. Met vragen over voeding bij sport ben je bij de sportdietist aan het juiste adres! Denk hierbij aan onderwerpen als voeding voor en tijdens trainingen/ wedstrijden, herstelvoeding, hydratatie, suppletie en maag- en darmklachten tijdens/ na het sporten.

Cookies Contact en afspraak