Onze sportdietist geeft voedingsadvies op maat


Als je veel energie gebruikt, heeft je lichaam ook meer brandstoffen en bouwstoffen nodig. Koolhydraten natuurlijk. En eiwitten. Maar je hebt ook vetten nodig. Het ideale voedingsadvies voor jou hangt af van:
  • de sport die je doet
  • de intensiteit van je trainingen
  • leeftijd, gewicht, lengte
  • het werk dat je doet (Het maakt voor je energieverbruik nogal uit of je een pen optilt of een stapel bakstenen.)
We brengen de verschillende factoren in kaart en maken op basis daarvan een persoonlijk voedings- en beweegadvies. Hierbij voel je je niet alleen gezond, maar presteer je ook optimaal.

Als je wedstrijdsporter bent
Als professioneel teamsporter of atleet wil je natuurlijk het meeste uit je trainingen halen. Om die trainingen vervolgens om te zetten in steeds betere prestaties. Bij DieetPlaneet maken we daarom een voedingsplan op maat. We baseren dit op je sport, lichaam, trainingsintensiteit en doelstellingen. In dat plan vertellen we je niet alleen welke voeding goed voor je is, maar ook hoe je je maaltijden het meest effectief samenstelt, met welke regelmaat je het beste kunt eten en op welk moment. Want ook gezond eten op het verkeerde moment kan je sportprestaties negatief beïnvloeden.
 
Geef je lichaam wat het nodig heeft, dan presteert het zoals jij wilt.
 

Wielrenner Jonathan, 34 jaar
“Afgelopen jaar kreeg ik halverwege het wielerseizoen last van vermoeidheidsklachten. Vooral na intensievere trainingen of meerdaagse wedstrijden. Op het werk kon ik me dan minder goed concentreren en werd af en toe zelfs duizelig.
 Ik wilde wel eens weten of mijn voeding in orde was. Je hoort zoveel verhalen van andere sporters. Dus heb ik een afspraak gemaakt. In de gesprekken bij DieetPlaneet heb ik geleerd welke voeding belangrijk voor me is. Het plan dat de diëtist voor me gemaakt heeft, vertelt me wanneer ik het beste wat kan eten en welke sportdranken ik kan gebruiken. Door een aantal aanpassingen in mijn eetpatroon, met name rondom mijn trainingen, voel ik me de volgende ochtend veel fitter. Ik heb nu meer energie tijdens wedstrijden en trainingen.”

 

Als je sport om in vorm te blijven
Van sporten krijg je energie. Als je door goede voeding ook nog eens met veel energie start, sport je met nog meer plezier en presteer je beter. Bovendien help je blessures en kramp voorkomen. Maar wat moet je dan precies eten en drinken? Gesprekken en adviezen in de kleedkamer roepen vaak meer vragen op dan dat je antwoorden krijgt.
Ook de juiste dosering is van belang. Zo kan een hele fles sportdrank al te veel suiker bevatten voor een uurtje bodyshape, maar mag je met een intensief hardloopschema best wat extra’s nemen – tenminste, op het juiste moment.
Bij DieetPlaneet stellen we voor elke sporter een plan op maat samen. Of je nu één keer in de week op een winderig veldje staat, of meerdere malen per week serieus traint. Voor elk schema maken we een optimaal voedings- en beweegplan waarmee je het meeste uit je hobby haalt.
 

Als sporter kun je ook bij DieetPlaneet terecht met vragen over:
  • voedingssupplementen, sportdrankjes en sportrepen
  • de hoeveelheid vocht en soort dranken die je het beste kunt drinken
  • herstelvoeding
  • je glycogeenvoorraad en extra eiwitten
  • maag- en darmklachten na het sporten
Cookies Contact en afspraak