OntbijtChallenge

Welkom bij de OntbijtChallenge!

Vanaf maandag 6 februari gaan wij van start met de OntbijtChallenge. Gedurende 2 weken ontvang je van ons dagelijks een lekker, gezond ontbijt recept. 

Wat betekent ontbijten?

Het ontbijt is de eerste maaltijd van de dag na de nachtrust en voordat er aan de dagelijkse werkzaamheden wordt begonnen. De naam ontbijt komt van ont-biten, waarbij ‘ont’ staat voor het beginnen van iets en biten de Middelnederlandse (voorloper van de moderne Nederlandse taal) vorm voor eten is. (in het Engels: breakfast = break the fast, oftewel doorbreken van het vasten).

Wat is een gezond Ontbijt?

Een ontbijt zorgt voor energie om aan de dag te beginnen en brengt de spijsvertering op gang. Als je het ontbijt overslaat is de kans groter dat je meer eet/ snackt gedurende de rest van de dag. Bovendien is deze eerste maaltijd van de dag een mooi moment om alvast een deel van je vitamines, mineralen en fruit binnen te krijgen. Een gezond ontbijt bevat tussen de 300 en 400 calorieen en bestaat uit een combinatie van volkorengranen, zuivel(vervanger), fruit en/of groenten. We adviseren je ontbijt te nuttigen binnen een uur nadat je bent opgestaan. De ontbijtrecepten die je krijgt voorgeschoteld tijdende de OntbijtChallenge, voldoen natúúrlijk aan deze criteria. 

Waarom de OntbijtChallenge?

Eén op de drie Nederlanders slaat minstens een keer per week zijn ontbijt over. Zonde, want door je ontbijt krijg je al een deel van de vezels, vitaminen en mineralen binnen die je nodig hebt. Omdat steeds meer mensen niet of niet goed ontbijten, hebben we OntbijtChallenge ontwikkeld, een uitstekende ondersteuning om beter, gezonder en gevarieerder te gaan ontbijten.

Voor wie is de Ontbijt Challenge bedoeld?

Voor iedereen die rustiger, gezonder, lekkerder, gevarieerder (of uberhaupt) wil ontbijten. 

Wat biedt de Ontbijt Challenge mij?

Twee weken serveren wij:

  • voor elke dag een heerlijk ontbijtrecept
  • tips en motivatie

Wat is precies de uitdaging?

De uitdaging is om gedurende twee weken, gevarieerd en gezond te ontbijten. Om de tijd te nemen om je ontbijtje klaar te maken en er rustig van te genieten. Wie weet wordt het een gewoonte! :)

Hoe meld ik mij aan?

Meld je aan door op de OntbijtChallenge eventpagina op Facebook 'aanwezig' of ‘going’ te klikken. Deelname is gratis.

 

OntbijtChallenge recepten

Hier vind je de ontbijtrecepten week 1.
Cookies Contact en afspraak