Druk leven, gezond eten

Tips

Druk leven, gezond eten

Gepubliceerd op: 01-12-2021 15:07

Je bent onderweg naar huis na een drukke dag, het is al laat en je bedenkt je  ‘ik heb niets in huis om te koken!’ In de supermarkt is het rond etenstijd druk en je hebt nog geen idee wat je wilt koken. Bij voorkeur een snelle, makkelijke en toch lekkere maaltijd. Maar in de supermarkt zie je met hongerige blik die pizza liggen. En op weg naar de kassa pak je nog even een lekker toetje mee en vooruit, die koekjes ook. Herkenbaar? Dan zijn deze 8 tips voor jou:
 

Overzicht

Neem op zondag even een momentje om de week te overzien. Welke uitdagingen ga je tegenkomen? Welke dagen ben je laat? Welke dagen kosten je het meeste energie? Bedenk dan welke (makkelijke) maaltijden je wilt gaan maken. Maak aan de hand daarvan een boodschappenlijst en haal voor zo veel mogelijk dagen eten in huis. Als je echt geen tijd hebt kun je ook online boodschappen doen. Easy!
 

Voorraad

Zorg voor een voorraad in huis. Dan is de kans groter dat je iets gezonds pakt als je honger hebt. Denk bijvoorbeeld aan:
Diepvries: Brood, doosje frambozen, bessen of bosvruchten
Koelkast: Yoghurt, hummus, pesto, kaas, eieren
Kast: Zilvervliesrijst, volkoren pasta, peulvruchten, noten, havermout, muesli
 

Plan pauzes in

Plan je activiteiten om je eetmomenten heen en niet andersom! Maak ruimte in je agenda voor pauze en wees daar trots op. Een gezond lichaam en gezonde geest is je meest waardevolle bezit. Zorg dus altijd voor ontbijt, lunch, avondmaaltijd en eventueel een paar tussendoortjes. Je hebt voedingsstoffen (en dus eten) nodig om na te denken, je te concentreren, je voort te bewegen, je hormonen in balans te houden, je verbranding op peil te houden en nog veel meer!
 

Goede voorbereiding is het halve werk

Word je overdag verleid door allerlei eetmogelijkheden om je heen? Neem je eigen lunch en tussendoortjes mee. Tip: besmeer je brood ’s ochtends als het bevroren is. Dan blijft het ‘vers’ en tegen lunchtijd is het zeker ontdooid.  
 

Voedselvoorziening op je werk

Heb je een kastje op je werk? Leg daar dan ook wat dingen neer zoals: volkoren crackers, (zilvervlies) rijstwafels, pindakaas, noten, komkommer, tomaatjes, bananen, peren, mandarijnen en/of appels.
 

Kook extra

Weet je van tevoren dat je een aantal dagen erg laat thuis zal komen? Zorg dan dat je op de dag(en) dat je wat vroeger thuis een paar extra porties maakt en deze invriest/ in de koelkast bewaard voor de dagen dat je laat thuis bent. Ook kun je bijvoorbeeld een grote pan soep maken waar je dan de hele week een lekkere kom van kunt opwarmen als je thuis komt.  
 

Eet wat tijdens/ voor het koken

Kom je thuis met trillende handen en een duizelig en flauw gevoel? Neem dan bijvoorbeeld een stuk fruit + rauwkost om te snacken tijdens of voor het koken. Door de fruitsuikers gaat dit gevoel binnen een half uur weer weg en heb je weer energie om te koken. 
 

Of tóch pizza..

Lukken alle bovenstaande punten niet? Dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Pak dan gewoon lekker een keer die pizza en dat toetje mee en geniet er met volle teugen van. Pak de draad de volgende dag gewoon weer op!   
Cookies Contact en afspraak