7 tips om bewuster te kiezen

Tips

7 tips om bewuster te kiezen

Gepubliceerd op: 25-05-2014 09:18

Door: Mara Looij

In hoeverre bedenk jij zelf wat en wanneer je eet?
Heb jij zelf bedacht wat je vanavond gaat eten of eet je broccoli omdat dit in de aanbieding is? Laat je je eigengesmeerde boterhammetjes voor wat ze zijn en bestel je toch die geitenkaassalade op het terras waar je net aan voorbij liep? Wilde je vandaag niet snoepen maar kon je de verjaardagstaart van je collega's niet afslaan? En als je naar huis gaat zie je ineens overal ijsjes: fiets jij door? Het valt niet mee.. overal zijn verleidingen! Toch is het zo belangrijk om van jezelf uit te gaan. Waar heb jij behoefte aan? Op die manier blijf je in balans!

Zeven tips:
  1. Bedenk altijd eerst: Heb ik hier echt trek in of kan ik het net zo goed laten?
  2. Wil ik dit zelf of neem ik het omdat ik de ander niet wil teleurstellen?
  3. Als ik denk dat ik het zelf wil: kwam dit idee van mezelf, of kwam ik op het idee omdat ik iemand anders hiermee zag lopen? In het laatste geval: niet doen!
  4. Als er niets in de omgeving te vinden is waardoor ik op het idee gekomen kan zijn: prima dan zal ik er zelf wel echt veel zin in hebben en lukt het me goed om maat te houden!
  5. Ga je op een terras zitten bedenk dan voordat je de menu kaart opent waar je zelf trek in hebt. Kijk daarna of dit ook op de kaart staat, vaak staat er iets op wat er op lijkt. Zo laat je je niet beinvloeden door alle alternatieven!
  6. Bedenk goed dat iedereen graag wil verkopen, hou je hierdoor sterk. 'Ik wil me niets laten aansmeren!'
  7. Heb je echt trek in iets en wil je het echt? Overdrijf niet meteen. Dus neem niet meteen een hele ijscoupe als je trek had in een aardbeienijsje!
Cookies Contact en afspraak