15 tips om meer te bewegen

Tips

15 tips om meer te bewegen

Gepubliceerd op: 20-06-2018 14:55

Door: Ismene Montnor

In een druk leven is genoeg bewegen soms een uitdaging. Als hardwerkende moeder van 3 kinderen vond ik het soms ook lastig om mijn beweegdoelen te behalen. Maar met onderstaande tips lukt het me beter!
 1. Je gedachten bepalen voor ongeveer 70% je motivatie. Je oprecht voornemen iets te gaan en visualiseren dat je aan het sporten/ bewegen bent, helpt ontzettend om het ook daadwerkelijk te doen!  Ga over jezelf te denken als iemand die wel beweegt en die dit ook leuk vindt. Door je dialoog in de hoofd te veranderen kan je veel winst behalen.
 2. Houd je dialoog met jezelf m.b.t. beweging positief. Geef jezelf complimenten: 'Ik heb een drukke dag gehad maar ik heb toch weer lekker gesport. Wat goed van me!'
 3. Maak doelen voor jezelf en maak er een 'ik wil'-zinnetje van. Bijvoorbeeld 'ik wil 3 keer in de week sporten'. Ga voor jezelf na waarom je meer wilt bewegen. Schrijf het op, leg het neer en lees het af en toe even na.
 4. Houd je doelen haalbaar. Wil je 3 x per week sporten? Hoe ga dat plannen en wat heb je erbij nodig om dit voor elkaar te krijgen? 
 5. Maak vervolgens een realistisch plan voor jezelf. Wanneer ga je sporten? Plan het in je agenda. (En maak ook meteen een plan B voor als het hard regent, sneeuwt, de sportles niet doorgaat, je die avond een vergadering hebt, etc. )
 6. Maak een overzicht van je prioriteiten. Op welke plaats op dit overzicht staan gezonde leefstijl en bewegen? Huishouden is ook belangrijk. Een extra keer het hele huis stofzuigen combineert beide. Zo verbrand je heel wat calorien én heb je een schoon huis! 
 7. Maak je doelen kleiner. Als je beweegt om af te vallen is het handig om korte termijn doelen te omschrijven (binnen een maand  -1 kilo bijvoorbeeld). Koop een leuk cadeautje voor jezelf wanneer een doel is behaald.
 8. Als je meer beweegt omdat in shape wilt komen, meet dan (ook) je taille om je resultaten te checken! Als je meer gaat bewegen ga je merken dat je taille slinkt. En dat gaat vaak sneller dan het gewicht.
 9. Beweeg meer in je dagelijks leven. Pak de fiets in plaats van de bus/ tram, neem de trap in plaats van roltrap of lift. Ga door je knieen om iets op te rapen i.p.v. te bukken, zo doe je op een dag opgeteld een flink aantal squads zonder dat het je extra tijd kost.
 10. Doe in je vrije tijd iets sportiefs aan en je kan zo gaan hardlopen of een flink stuk gaan fietsen.
 11. Ben je moe of heb je niet z’n zin? Sport dan 15 min of desnoods 10 minuten Je zult je beter voelen dan wanneer je helemaal niets doet.
 12. Heb je al maanden een abonnement voor de sportschool maar ga je nooit? Ga voor jezelf na waarom je niet gaat. Als je het niet leuk vindt en het ook niet leuker voor jezelf kan maken, zeg het abonnement dan op. Ga op zoek naar een manier van bewegen die je wel leuk vindt. 
 13. Wissel van lichaamsbeweging om het interessant te houden. Ga een keer fietsen, dan weer hardlopen of doe krachttraining met de kettlebell. Neem een proefles Nordic walking of ga een keer boksen. Maak er een avontuur van.
 14. In plaats van een lunchafspraak of en afspraak in leuke all you can eat restaurant kan je ook een wandeltocht te gaan maken. Je kunt anderen ook motiveren om meer te bewegen.
 15. Neem een stappenteller of download een app om je beweging bij te houden ter motivatie. Alle blokken van minstens 10 minuten beweging tellen mee.
Cookies Contact en afspraak