Interactieve workshops bij buurthuis 'De Bonte Kraai'

DieetPlaneet

Interactieve workshops bij buurthuis 'De Bonte Kraai'

Gepubliceerd op: 22-07-2019 12:19

Door: Mara Looij

Dietisten Anisa en Jamila hebben in juni 2 workshops verzorgd in buurthuis ‘de Bonte Kraai’ in de wijk Kraaiennest Amsterdam ZO.  Het doel van deze interactieve workshops was ouder én kind op een leuke manier meer te leren over gezond eten. Jamila schreef er dit leuke verslag van!


Workshop 1 - zelf smoothies & notenrepen maken


Gezonde smoothies 
Tijdens de eerste workshops mochten de kinderen en ouders gezonde smoothies en notenrepen maken. De smoothies werden gemaakt op basis kokosmelk, fruit en groente. De kinderen mochten zelf een smoothie bedenken en die aan de ouder geven. De ouder mocht raden wat er allemaal in zat. Hierbij is een uitleg gegeven over wat de voedingswaarde en de invloed op het lichaam van groente en fruit is. Daarnaast hebben de dietisten uitgelegd waarom er kokosmelk gebruikt is in plaats van koemelk. En wist je bijvoorbeeld dat een ananas komt van de ananasplant die maar 1 vrucht geeft? 

Notenrepen
De kinderen hebben zelf notenrepen gemaakt van gedroogde vruchten, rozijnen, zaden, noten, kokosrasp en dadels. Dit was een leuke kliederboel aangezien er met de handen gewerkt mocht worden. De kinderen hadden niet verwacht dat het zo makkelijk was om zelf zo’n lekker tussendoortje te maken. De dietisten hebben uitleg gegeven over gezonde en ongezonde tussendoortjes zijn en welke goede stoffen in noten zitten. Denk aan gezonde vetten waar je hersenen beter door werken!


Workshop 2 - vegetarische burgers maken 


Na een uitleg over gezonde darmbacteriën hebben de dietisten van alles verteld over vleesvervangers en duurzaamheid. Want minder vlees eten is goed voor onze gezondheid én voor het milieu! De kinderen hebben zelf vegetarische burgers gemaakt met als basis: peulvruchten, bonen, kikkererwten, pijnboompitten, groente en diverse kruiden. Leuk om samen te maken, maar de smaak was toch wel écht anders dan een gewone burger. Daar moeten de kids nog even aan wennen smiley


Al met al 2 gezonde, leerzame dagen!
Cookies Contact en afspraak