Wordt de persoon die alles lust

Blogs

Wordt de persoon die alles lust

Gepubliceerd op: 10-05-2022 13:36

Geeft het je stress als je uit eten gaat of uitgenodigd bent en je hebt geen idee wat er op je bord ligt? Ik had daar veel last van. Soms haakte ik al af bij de naam alleen. Ik heb bijvoorbeeld niemand ooit zien springen bij het woord ‘koolrabi’. Vergeten groenten zijn toch vergeten met een reden? 

Van eenzijdige eter naar alleseter

Vroeger lustte ik alleen maar specifieke dingen. Voor mij was het geen vlees met bot, geen vis, geen ‘gekke’ groenten en kruidig eten vol onbekende specerijen kreeg al helemaal geen kans. Niet leuk voor mijzelf en ook mijn omgeving werd er gek van. Ik besloot het voortaan anders te doen; ik ging een nieuwe leefstijl volgen. En zo gebeurde het dat ik pescotariër werd (geen vlees, wel vis). Hierdoor at ik meer groenten en vis én werd ik ‘gedwongen’ om creatiever te worden. Wat een goed besluit was dat! Ik lust zoveel meer soorten vis, nu geniet ik van alle soorten groenten en fruit en heb ik een liefde ontwikkeld voor verse kruiden en specerijen. 

Durf te proeven!

Daar zat ik dan in het restaurant waar ik al 10x hetzelfde bestel. En ik was de wok met teriyaki helemaal zat. Ik nam het risico; een andere saus en groenten dan normaal. Oh, wat had ik er géén spijt van! Mijn hart was gewonnen. Ik had een heerlijke nieuwe combo gevonden. Champignons met satésaus? Wauw, wie had dat gedacht. Zo kan ik wel meerdere dingen opnoemen zoals aubergine ijs, spinazie wafels en mangosalsa. Mijn gewoonte is nu, elke keer dat ik naar hetzelfde restaurant ga, om iets totaal anders te bestellen. Het is een avontuur :). 

Tips om veelzijdiger te eten

1. Kook/eet nieuwe dingen, begin met 1x in de 2 weken
2. Vraag in het restaurant naar wat het meest POPULAIRE gerecht is en probeer het uit.
3. Vraag in het restaurant naar wat een NIEUW gerecht is op het menu en probeer het uit.
4. Kijk rond op het internet naar recepten met vergeten fruit en groenten. 
5. Probeer nieuwe keukens uit.

Mijn mening over vergeten groenten is 180 graden gedraaid. En het kan me niet creatief genoeg zijn. Doe mij maar geroosterde koolrabi uit de oven, heerlijk! 
Cookies Contact en afspraak