​Oh my, sweet pumpkin pie

Blogs

​Oh my, sweet pumpkin pie

Gepubliceerd op: 19-02-2015 20:28

Goede redenen om pompoen te eten.

Het is gek hoe snel de seizoenen zich afwisselen. Je knippert met je ogen en.. het is winter! Het pompoen seizoen is dan ook in volle gang. En er zijn genoeg redenen om deze groente vaker te eten. Er zijn namelijk maar weinig groenten die zoveel verschillende vitaminen in zulke hoge hoeveelheden bevatten. Pompoen zit boordevol bètacaroteen, calcium, kalium, ijzer, vitamine B, C en E en is rijk aan voedingsvezels. 
 

Beschermend

Bètacaroteen ondersteunt het algehele immuunsysteem waardoor je beter beschermt bent tegen gemene ziekteverwekkertjes, de antioxidanten (vitaminen A, C en E) hebben een ontstekingsremmende werking op het lichaam en schakelen vrije radicalen uit, kalium heeft een gunstig effect op de vochtbalans en op de bloeddruk. En niet te vergeten.. krijg je er ook nog eens een portie goed zicht en een natuurlijke bescherming tegen de zon bij als bonus! Laat dat winterzonnetje maar komen. 
 

Onbeperkte mogelijkheden

De mogelijkheden om pompoen in een gerecht te verwerken zijn eindeloos en zo lekker dat je je vingers erbij aflikt. Pompoen brood, pompoenfriet, pompoen risotto, pompoensoep en.. sweet pumpkin pie! Speciaal voor jullie dit hartverwarmende recept om een regenachtige dag leuk in te vullen. Geniet zorgeloos van je dag en van dit overheerlijke taartje!   

Door: Vivian Meijer

 
Cookies Contact en afspraak